Ad Rank - Pozitia anunturilor in Adwords

Cum se determina pozitia anuntului tau in Adwords

Ad Rank reprezinta pozitia pe care este afisat anuntul tau in cautarile Google. Anunturile platite pot fi afisate in pozitii superioare (primele 3 rezultate din pagina) sau in pozitiile din dreapta si sub pagina de rezultate. O pozitie superioara inseamna intotdeauna o vizibilitate mai buna si o probabilitate mai mare ca un utilizator sa faca click pe anuntul tau.

Pozitia anuntului este determinata pe baza mai multor factori care se intrunesc in cadrul unei licitatii de fiecare data cand un utilizator cauta pe Google una din expresiile cheie pe care o ai inserata in grupul de anunturi. Pe o pagina de rezultate Google se afiseaza 3 anunturi in primele rezultate, in partea de sus si pana la 8 anunturi in partea dreapta sau la baza paginii.

Principalii factori care determina aceasta pozitie sunt suma maxima licitata (bid) pe care ai setat-o in anuntul tau, Quality Score precum si extensiile anunturilor tale. Prin extensii intelegem in principal adresa, numar de telefon si sitelinks. Din categoria extensiilor, sitelink-urile reprezinta cel mai important factor care este luat in calcul la determinarea ad rank-ului pentru ca acestea functioneaza pe acelasi principiu ca si anuntul in sine, utilizatorul putand da click direct pe sitelink si nu pe anunt in sine.

Un quality score bun si un CTR ridicat pentru sitelink-uri iti pot asigura o pozitie superioara a anuntului tau in pagina de rezultate, chiar daca competitorii tai directi au licitat mai mult decat tine pentru un click.

In concluzie, pozitia pe care va fi afisat anuntul tau pe pagina de rezultate Google este influentata de scorul de calitate, de suma maxima pe care esti dispus sa o platesti pentru un click precum si de relevanta extensiilor anuntului. Retine ca Ad Rank este calculat de fiecare data cand cineva face o cautare pe Google, deci monitorizarea si optimizarea constanta sunt obligatorii, indiferent de cat de bine performeaza anunturile tale.

Citeste si Ce sunt sitelink-urile

Vrei sa afli mai multe informatii ? Contacteaza-ne Acum !

Distribuie